fredag 25 juni 2010

Vad ska man läsa så här i sommartider


Jag har upptäckt att jag denna sommar inte har planerat alls för vad jag ska hinna läsa, även fast sommaren inte skiljer sig så mycket från min vanliga vardag som föräldraledig, förutom att maken också är hemma. Vi delar på den lille. Så när jag började tänka på vad jag skulle ta med mig på semestern kom jag inte på en enda bok som jag är sugen på att läsa, så finns det några som har något bra förslag på skön sommarläsning. Är öppen för alla förslag, vill bara ha in lite nytt blod i mitt bokläsande.

6 kommentarer:

 1. När barnen var små läste jag en del dikter, korta dikter..

  SvaraRadera
 2. Dikter är bra förslag, är så sugen på att läsa Kristian Lundbergs senaste, men eftersom jag har köpstopp vad det gäller böcker så får jag vänta tills jag är närmare ett bibliotek som tar in lyrik.

  SvaraRadera
 3. Jag har en liten hög med ungdomsböcker på gång just nu. Skön och kravfri sommarläsning! :) Läste först Johanna Lindbäcks En liten chock, håller nu på med Var är Alaska? av John Green (mycket bra!) och sedan har jag Tusen gånger starkare, Christina Herrström, som väntar.
  Efter det får jag se om jag fortsätter på ungdomsbokstemat, annars får det nog bli Ulf Lundells Jack som jag tagit fram ur bokhyllan :)

  SvaraRadera
 4. Jag måste erkänna att jag ytterst sällan läser ungdomsböcker, men jag har faktiskt två av Johanna Lindbäcks böcker är hemma, som jag tänkt ge bort, men innan dess kanske jag ska hinna läsa en av dom i alla fall. Kul att någon av dem utspelar sig i Umeå, dit flyttlasset drar.

  Jack har jag också i bokhyllan, har haft svårt för Lundell, men alltid varit sugen på just läsa den. Så tack för bra förslag :)

  SvaraRadera
 5. Jag är inte heller så bevandrad i ungdomsböckernas värld, men några har det faktiskt blivit i "vuxen ålder".

  Jack kommer att bli mitt första möte med författaren Lundell, får se hur det går med det då.. Vad har du läst av honom?

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt inte läst en enda bok av Lundell, men i stället blivit plågad av hans musik varje sommar på bilsemestrarna när jag var barn. Mina föräldrar har varit fanatiska Lundell fans och jag har inte delat deras kärlek. Att det ens finns böcker av denna man i bokhyllorna här hemma beror på maken, men Jack har jag ändå varit sugen på.

  SvaraRadera