onsdag 16 juni 2010

Nu ska jag ta tag i den här bloggen igenHar varit lite av en torka i mitt bloggskrivande, men nu börjar jag landa i livet igen. Har ändå läst några böcker sedan jag skrev sist. Har hunnit läsa Emma Hambergs nya roman BADDAREN, men den kommer jag att recensera lite senare. Den boken följdes av en bok som jag aldrig varit sugen på att läsa men som jag nu plötsligt bestämde mig för att läsa, Åsa Linderborgs MIG ÄGER INGEN, en roman som jag blev helt förälskad i. Åsas porträtt av en far som vill så mycket, men som ändå inte räcker till, är ett av dom finaste porträtten av en far som jag läst dom senare åren. Åsa skriver så vackert och kärleksfullt om sin far som äts upp av ett tungt jobb, och ett liv som inte blev som det var tänkt. Om en man som för mig känns som han är fast i sig själv, oförmögen att ta sig ur det bojor vi själv skapar inom oss. Jag blev helt enkelt rörd när jag läste den här boken. För alla föräldrar tror jag innerst inne vill sitt bästa för sina barn, men vi är bara människor, ibland svaga och ibland så starka som vill vara.

Igår började jag på Sofi Oksanen STALINS KOSSOR och ännu har jag inte riktigt kommit in i den, men jag hoppas verkligen att den här ska vara lika bra som hennes bok UTRENSNING, som är en av årets stora läshändelser för mig.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker hon är en av dom riktigt stora författarna, jag tänker på att hon är så pass ung och ändå kan skriva så otroligt bra om så svåra ämnen. Så jag vill läsa mer av henne, har börjat komma in i Stalins kossor nu och den börjar ta tag i mig.

    SvaraRadera
  2. Är väldigt nyfiken på Oksanen, men har inte gjort slag i saken än. Vad ska man börja med? :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du ska börja med Utrensning, hennes senaste roman, den var helt fantastisk. För mig så är det en sådan här fulländad bok, en sådan man läser endast några gånger per år.

    SvaraRadera