onsdag 30 juni 2010

Boken om E - en av dom vackraste kärlekshistoriernaJag visste inte riktigt vad som väntade mig när jag började läsa BOKEN OM E skriven av Ulla Isaksson, en tragisk bok om demens, en skildring av fasorna som kommer när någon går in i glömskans mörka salar. Det jag fick var en otroligt vacker kärleksskildring, en skildring av en man och kvinna som delat allt och plötsligt så finns det ingen bro längre mellan dom, en skildring hur vreden äter av Ulla, vreden över att det som dom delat inte längre tillhör henne, maken kan inte längre se henne och hon kan inte se honom. Boken är en självbiografi och handlar om hur allt förändras mellan henne och hennes make när han insjuknar i demens och vad som händer med henne och deras förhållande. Jag är helt gripen av denna bok, Ulla Isaksson visar sig vara en stor berättare, en genialisk stilist och en oerhört klok kvinna, jag är berörd in i märg och ben av denna bok och hoppas fler väljer att läsa den.

5 kommentarer:

 1. jag såg den på biblioteket, där dom skänker bort böcker.. borde ha tagit och läst, men man kanske inte alltid vill tänka på sitt åldrande..

  SvaraRadera
 2. P.S.
  en sann historia om deras långa äktenskap.

  SvaraRadera
 3. Jag rekommenderar den för att den innehöll så mycket livslust mitt i allt det hemska, boken är en sådan bok jag är tacksam att jag har läst.

  Åldrandet är väl inte alltid det man vill tänka på och den här boken hade sin beskärda del av det :), men om jag blir så klok som äldre då vill jag nog bli det.

  SvaraRadera
 4. Jag är jag: Det låter som en jättefin bok så som du beskriver det!

  SvaraRadera
 5. Den har stått i min bokhylla så länge, men det kändes som det var helt rätt tid att läsa den nu. Det var otroligt vackert och osentimentalt skrivet om en kärlekssaga som sakta dör ut och ändå lever kvar.

  SvaraRadera