torsdag 17 juni 2010

Nu ska hela lasset bort


Vi ska ju flytta i slutet av den här sommaren och då använde oss av en flyttfirma, en rätt dyr utgift, så vi ska bara ta med oss det vi allra helst vill ha. Helt enkelt en utrensning, vilket jag bara tycker är skönt. Men denna utrensning gäller även mina böcker, jag måste helt enkelt bara behålla dom jag värdesätter mest. Konstigt nog blir jag glad vid tanken, att bara behålla dom av värde. Jag går redan och tittar i bokhyllan och pekar ut dom som ska lämnas in till röda korset, eller säljas på loppis. Jag har insett att jag helt enkelt har för mycket böcker, böcker som bara står i bokhyllan i väntan på att bli lästa, men som aldrig kommer att bli det. Så nu är det snart dags att börja med befrielsen, för det är faktiskt så det känns.

7 kommentarer:

 1. Så modigt och skönt att det blev så - en flytt till vackra Umeå. Håller med också om det sköna i att rensa, det är nog bra röra på sig ibland bara därför.

  SvaraRadera
 2. Det känns fortfarande lite skrämmande, men helt rätt, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Och det ska bli så skönt att få flytta, byta miljö, få chansen att leva ett liv som skiljer sig från hur det är att leva i en mycket liten gruvstad, i norraste norr. Men jag kommer sakna den otroligt vackra naturen, men precis som du skriver så är umeå vackert och nu har vi bil så vi kan verkligen njuta av västerbotten.

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt. Och skrämmande - att göra sig av med böckerna.
  Jag gillar din nya design också.

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid inbillat mig att jag aldrig kommer klara av att göra mig av med en enda av mina böcker, dom är heliga för mig. Men nu är jag nästan tacksam för chansen, för jag har mycket böcker i mina bokhyllor som bara står där och aldrig kommer bli lästa. Men visst vissa kommer det vara svårt att lämna ifrån sig :)

  Tack - jag gillar min design väldigt mycket, nu känns det verkligen som en bokblogg.

  SvaraRadera
 5. P.S.
  Sonen stortrivs i Umeå, köp skidor..

  SvaraRadera
 6. Hannele: en till bokhylla hjälper inte, för dom vi har tar inte så mycket plats nedmonterad, utan det är att vi vill ha så lite lådor med oss ned som möjligt och mina böcker tar verkligen plats, kan bara gissa hur många det skulle bli om alla min böcker fick följa med.

  Skidor har vi redan i massor, vi har inte gjort mycket annat på vintrarna häruppe en att just åkt skidor, men då bara utför. Men det finns småbackar runtom Umeå som vi ska lära sonen åka skidor i. Men i vinter ska han först få lära sig stå på längd. Men tack för tipset, vad gör sonen i Umeå ?

  SvaraRadera