onsdag 23 juni 2010

Vad gör man


om man inte tycker om huvudpersonerna i den bok man läser, det är ett litet dilemma för mig just nu. Har inte stött på det här problemet tidigare, eller i alla fall inte på det här sättet. Nu kommer jag på mig att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till den text jag läser, eller om jag ens ska orka fortsätta läsa boken. Som sagt det är ett dilemma.

6 kommentarer:

 1. Jag håller med. Började precis läsa en bok som skulle vara en bra kriminalroman, men efter 40 sidor kunde jag inte förstå personerna. Då tänkte jag att det är nog inte meningen att jag ska läsa denna. Det finns andra böcker så varför ska jag lägga ner min tid på något jag inte gillar.
  Trevlig blogg du har!
  /Sara

  SvaraRadera
 2. Problemet är att boken i sig är riktigt bra men huvudpersonerna är inte speciellt lätta att tycka om, och jag inser att i dom flesta böcker så måste uppenbarligen känna sympati för personen/personerna man läser om. Har ännu inte bestämt mig om jag ska lägga av, nu har jag bara sisådär 100 sidor kvar så det lutar nog till att den blir utläst.

  Tack för att dina snälla ord, alltid roligt när någon tycker om ens blogg

  / Lena

  SvaraRadera
 3. Konstig kombination.. Att boken är bra men huvudpersonerna osympatiska. Tror inte jag läst någon bok som fått mig att känna så.. ?
  Men ja, 100 sidor kvar, då hade jag också läst ut den bara för att få ett avslut liksom :)

  SvaraRadera
 4. Ja det är en liten konstig kombination, men jag märker ju närmare slutet jag kommer att jag är nog inte så förtjust i boken. Jag har bara så svårt att ge upp böcker när jag väl kommit över 100 sidor.

  SvaraRadera
 5. Det här om huvudpersoner är en intressant fråga, tycker jag. Det känns oftast ganska viktigt att tycka om eller förstå personen på något sätt, ändå blir läsningen väldigt intressant när man liksom inte _kan_ göra det. Förutsatt att det är en bra bok på andra sätt.

  SvaraRadera
 6. I boken jag läste Avvägar, så förstod jag huvudpersonerna först i slutet, jag hade under hela boken väldigt svårt att känna något för huvudpersonerna förutom en viss form av tvivel och en undran varför dom valde att handla på det sätt dom gjorde. Jag blev helt enkelt irriterad på dom, men jag fick mer klarhet i slutet av boken, så jag är glad att jag läste klart den.

  SvaraRadera