måndag 4 oktober 2010

Kom hem med dessa - en form av lycka
Igår var första dagen sonen och jag var hemma själva i den nya lägenheten och i den nya staden. Först lekte vi i lekparken, jagade en katt och sedan begav vi oss till stadsbiblioteket, hade riktigt roliga böcker att hämta denna gång. Varje gång Joyce Carol Oates kommer ut med något nytt så känner jag mig som ett barn i en godisaffär, jag bryr mig inte ett dugg om recensioner eller något sådant, jag älskar helt enkelt det mesta hon skriver i sitt eget namn, hon är den författare som berört mig allra mest. Så nu var det dags att hämta ut LILLA HIMLAFÅGEL, och Richard Yates EASTER PARADE, en bok jag hoppas en del på. Hans REVOLUTIONARY ROAD, är en bok som följt mig, det var något med den som inte riktigt har släppt. Så sonen fick springa runt, klättra upp på stolar och hämta böcker han inte hade tid att titta i, det är så min lilla son ser på biblioteket än så länge, hemma kan han sitta ned i ens knä och läsa någon minut, men inte på biblioteket och han gråter när vi går därifrån. Så i kväll ska jag förhoppningsvis krypa ned i sängen och börja läsa Lilla Himlafågel och känna den där formen av lycka när en bok jag längtat efter väntar.

4 kommentarer:

 1. En härlig känsla, vet precis vad du menar! Ebbot sitter gärna länge och väl i knät och läser men bibliotek har han faktiskt inte varit på sedan han var mycket liten.. Kanske värt ett försök.

  SvaraRadera
 2. Underbar känsla! Och vilka fina böcker du valt. Himlafågel har jag inte läst, vilar mig lite från Oates efter att ha läst mycket förra året, men hon brukar ju nästan alltid vara mycket bra.

  Hoppas du tycker om Easter parade. Och så en fråga: har du sett filmen Revolutionary road? Jag såg den i helgen, blev väldigt tagen, men undrar nu om det ens är nån idé att läsa boken? Jag menar, Kate Winslet gör denna kvinna så enormt bra, DiCaprio likaså med mannen, så finns det över huvud taget något att tillägga?

  SvaraRadera
 3. Full bokhylla: Jon har aldrig förutom när han var lill liten varit intresserad av böcker, han har som aldrig riktigt haft ron och sitta ned med oss, det börjar bli lite bättre nu. Däremot har han kunnat sitta bra länge med våra kastruller, eller stekpannor. Men han har altid älskat biblioteket sedan var där första gången, han kunde gå då och blev helt lyrisk över att få springa runt och hämta böcker, medan nu är han mest intresserad över att klättra på stolarna och hämta böcker.
  Jag tror nog Ebbot skulle älska biblan, för han verkar verkligen älska böcker och där finns ju massor :)

  Snowflake: Är väldigt nöjd med gårdagens hämtning och så var dom ju helt nya, vilket också är roligt att få med sig, Oates kan nog vänta och det finns ju alltid böcker av henne att läsa, även om jag börjar få slut på dom. Ska läsa den sista av hennes Lauren Kelly böcker när jag får tid, är inte riktigt lika förtjust i dom, vissa Rosmunda Smith har varit riktigt bra, men hon är bäst när hon skriver under eget namn.

  Jag har inte sett filmen, men inbillar mig att den nog är precis lika bra som boken och i dom fallen när det är så, så är det ju ingen större anledning att läsa boken, inte så nära inpå i alla fall. Jag har blivit så dålig på att se film det senaste året, läser hela tiden böcker, men den här filmen har vi inspelad, så någon kväll så kanske det blir av :)

  SvaraRadera
 4. Filmen är vacker men väldigt ångestladdad, men jag antar att boken är likadan.

  SvaraRadera