måndag 6 september 2010

Det här med läsork


Jag vill verkligen läsa böcker, jag vill läsa så ofta jag kan och jag vill läsa i timmar, men jag kan konstatera att det inte riktigt blir som jag tänkt mig. Sonen sover en gång per dag mellan 1 - 2 timmar och jag slänger mig så fort jag får chansen ned i sängen och tar upp boken jag läser för tillfället, där upptäcker jag till min besvikelse varje dag att jag är för trött för att läsa, hela min kropp skriker efter vila och rättare sagt sova är vad jag gör. Samma sak inträffar kvällstid, jag är för trött. Det är mindre än tre månader kvar innan jag är beräknad att föda den lilla knatten i min mage och graviditeten, ta hand om en ettåring hela dagarna själv gör mig till en väldigt urlakad människa. Men jag tänker inte ge upp, jag kanske måste lära mig läsa även fast jag är trött, för att jag kommer vara trött några månader, år framåt. För jag saknar mina böcker.

7 kommentarer:

 1. Kanske du ska satsa på novellsamlingar? Det finns visst massor av bra noveller där ute som det är lätt att glömma bort för att man är van vid romaner.

  SvaraRadera
 2. Novellsamlingar är verkligen ingen dålig idè, men jag är tyvärr väldigt dåligt insatt i den genre, springer på dom ibland, men har för tillfället ingen på lut, något förslag?- Ett annat förslag från min sida är att kanske läsa lite tunnare böcker, den jag läser nu är nästan 600 sidor och bara det kan göra mig matt. Blir mest bara frustrerad över att jag är så trött hela tiden :)

  SvaraRadera
 3. Sherman Alexies Rödskinn är mitt första förslag. Älskar honom.

  Patricia Highsmith skriver otäckt bra, med lika stark betoning på otäckt som bra.

  En gammal klassisk novellförfattare är Katherine Mansfield.

  Antonya Nelsons Stygn blev för mig en stark och positiv överraskning. (http://snowflakesinrain.wordpress.com/2010/03/25/muskular-prosa/)

  Alice Munro skriver väl också noveller? Många amerikanska och kanadensiska författare är väl bra på det, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Du får kolla in vad alla svarar på Lyrans tematrio med Tunnisar :)

  SvaraRadera
 5. Snowflake: Har faktiskt reserverat mig för några av Munros novellsamlingar på biblan, hon är riktigt bra, ska även leta upp lite Highsmith, är nyfiken på henne. Men tack för alla bra tips


  LIisa, tunnisar är nog ingen dum idé, även om jag generellt har lite svårt för dem, älskar böcker som är lite tjockare. Men jag ska kolla in den här tematrion och se om jag hittar något.

  SvaraRadera
 6. Da mine barn var små ble voksenlesning lagt på vent, mer og mindre. Til gjengjeld gjenopplevde jeg barnelitteraturen sammen med mine barn - og sammen med det barnet jeg selv engang var. De gamle rim og regler - og etterhvert billedbøkene - virket oppmuntrende, trøstende og underholdende på meg og smittet over på barnas opplevelse - som igjen forsterket min.

  SvaraRadera
 7. Än så länge med ett barn så kan jag faktiskt fortsätta att läsa vuxen litteratur, men jag anar en liten förändring när barn två kommer. Barnlitteratur skulle vara roligt att ta del av, men sonen är helt ointresserad av böcker, så barndelen får vänta.

  SvaraRadera