onsdag 22 september 2010

Återigen DanmarkFör några år sedan läste jag den gudomligt fenomenala DEN STÄNGDA BOKEN, en sådan där bok som man inte kan hitta en mening som är fel, jag var helt uppslukad av den och sörjde när den tog slut. En intensiv bitterljuv historia om kärlek som aldrig blir, men som driver ett helt liv framåt. Så i lördags när jag och familjen besökte myrorna såg jag just den boken bland dom som såldes billigt, men eftersom jag har köpstopp och ett som jag följer så köpte jag inte den, även om jag ville och den kostade bara 30 kr. Sedan besökte jag i alla fall mitt andra hem stadsbiblioteket och bestämde mig för att se om Jette A Kaarsbo hade kommit ut med någon ny och till min stora glädje så hade hon det och den fanns inne. Så nu har jag börjat med DIN NÄSTAS HUS, och jag vet redan nu att den är bra, till och med riktigt bra, men den styrka som hennes förra roman tog tag i mig kommer inte den här göra. Men på kort tid befinner jag mig återigen i Danmark, och börjar tro att jag ska ta mig en närmare titt på detta lands litteratur.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade också Den stängda boken och nu blev jag nyfiken på Din nästas hus.
    Har nyligen läst Den gången med hunder (noveller) och Mordet på Halland (roman) av Pia Juul. Kan varmt rekommenderas!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker verkligen att du ska läsa Din nästas hus, även om den inte liknar Den stängda boken så tycker jag att den verkligen var riktigt bra skriven och historien höll en fast. Det här är en författare jag kommer att följa.

    Har inte läst något av Pia Juul, ska titta upp henne när jag är på biblan nästa gång, alltid roligt att börja läsa en ny författare.

    SvaraRadera