tisdag 10 augusti 2010

Bokrensning, deckare och ett bra paket i brevlådanDen första flyttförberedelsen vi gjorde var att jag rensade ur våra bokhyllor, eftersom jag tänkt på detta ett tag så visade det sig inte alls vara några problem att rensa ut, hade hur roligt som helst. Är så förundrad över mig själv, jag som har haft så svårt att skiljas från böcker, hade nu snarare svårt att behålla böcker. Hela tolv fulla kartonger av böcker ska säljas på vår loppis i helgen, skulle jag bo någon annanstans än här i norraste norr så skulle jag be er komma, men nu hoppas jag att mina böcker hittar nya hem. Det blev mer böcker till loppisen än vad som följer med oss ned till Umeå.

Eftersom mina tankar och läsork är lite varstans så är det här en deckar period, jag hittade en bok som jag inte ens visste att ja ägde i bokhyllan här hemma : 80 GRADER FRÅN VARMVATTNET av Karin Alfredsson, och som visade sig vara en deckare som jag blev oerhört berörd av. Kanske för att temat handlade om just kvinnors rätt att få välja över sin kropp, om rättigheten att kunna få välja att göra abort och om kvinnors olika förutsättningar till säkra förlossningar. Historien utspelar sig i Zambia och i centrum står den svenska läkaren Ellen Elg med ett oklart uppdrag i afrika. Jag drogs snabbt in i boken och den engagerade verkligen mig, det föddes nya tankar inom mig och kanske även att annat sätt att se på hur vi har det i Sverige och så mycket som vi tar för givet. Jag ska läsa mer av denna författare så fort jag får chansen.

Ett oväntat paket i brevlådan har gjort att jag ska påbörja en ny deckare i kväll BARA ETT BARN av Malin Persson Giolito, boken är ett recensionsexemplar från Piratförlaget. Har inte läst något av henne tidigare, men är lite nyfiken.

7 kommentarer:

 1. Jäklar vilken bokrensning! I am impressed :) Men åh så synd att du bor så långt bort.. Jag hade säkert kunna ge några av dina gamla hyllvärmare ett nytt hem ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, det finns ju två till i Ellen Elg-serien, så du har mycket bra läsning framför dig!

  SvaraRadera
 3. Lisa H : jag har aldrig gjort en sådan här stor medveten utrensning, men det var så skönt. Vi har gjort precis samma sak när det gäller möbler och porslin. Vår loppis kommer bli stor, halva vårt bohag ska säljas eller skänkas bort.

  Helst skulle jag vilja att böckerna blev sålda, men annars så skänker vi dom till röda korset. Som sagt synd att vi bor så långt bort.

  Full bokhylla: det är tack vare att jag läste om boken på din sida som jag bestämde mig för att läsa boken om Ellen Elg, nu är jag tacksam att jag inte missade den. Vad skulle man göra utan bokbloggar :)

  SvaraRadera
 4. Oj, nu får jag lust att åka upp i enkom för att gå på din loppis! Men böckerna får nog vänliga hem ändå, får man hoppas.

  SvaraRadera
 5. Det skulle varit roligt om du hade kommit och tagit hand om en del av mina böcker, som jag gissar nu så kommer böckerna till största del skänkas till kupan. Får se i morgon hur det utvecklar sig :)

  SvaraRadera
 6. skulle vilja titta i dina lådor...

  SvaraRadera
 7. Hannele : synd att du inte bor i närheten, jag skulle och har väldigt billiga priser. Det finns inget roligare än att ge bort böcker till någon som jag vet uppskattar böcker.

  SvaraRadera