söndag 11 juli 2010

Dessa böcker


Jag har återigen börjat läsa en bok som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. EN VÄRLD FÖR JULIUS lät helt oemotståndlig när jag läste baksidan på boken och dom nästan fem hundra sidorna kändes inte alls speciellt jobbiga. Men nu när jag är inne i halva boken så är jag konfunderad, för berättelsen är mustig, intressant och Julius är en karaktär väl värt att lära känna, men ändå känns boken nästan tråkig, långrandig, blir lite seg av att läsa den. Boken har både ett hoppigt, spretigt språk och massa olika vändningar, så min hjärna hänger inte riktigt med, jag kommer på mig att tappa bort mig i texten. Det känns nästan som att boken vill säga för mycket. Men boken är absolut inte tillräckligt dålig för att ges upp, bara lite tråkig att läsa, vad säger man om det.

6 kommentarer:

 1. Den där känslan känner jag så väl igen, fast du förmedlar det mycket bättre.
  Sugar var en sån bok, och Mr Norrell och Jonathan Strange.

  SvaraRadera
 2. Det är en irriterande känsla, för boken i sig är egentligen inte så dålig, det är bara att jag tycker den är tråkig och jag inte riktigt hänger med. Men samtidigt vill jag inte avsluta den, så nu läser jag mest för att komma till sista sidan, kanske inte det bästa betyget. Man stöter ju ihop med sådana här böcker då och då.

  SvaraRadera
 3. Brukar du alltid läsa ut då, eller är det just den här?

  SvaraRadera
 4. Jag är väldigt dålig på att sluta läsa böcker, men visst finns det några stycken som jag fått ge upp. Men den här boken har jag fått i present av en släkting och varje bok jag fått dom senaste åren har jag knappt orka läsa ut och två av dom fick jag sluta efter att läst ett tag och jag känner mig lite skyldig :)

  SvaraRadera
 5. jag håller också på med en sån bok nu..

  SvaraRadera
 6. Hannele : jag vet som sagt aldrig vad man ska göra med en bok som inte är tillräckligt dålig för att sluta läsa, men ändå inte riktigt känns som värd lästiden. Men som sagt jag har svårt att ge upp.

  Vad läser du för bok?

  SvaraRadera