måndag 10 maj 2010

Drar till kära Umeå för några dagar


Det betyder självklart ett besök på KAFÉ PILGATAN, kan inte tala med nog varm om detta ställe. Det var just ett sådant här ställe som jag så innerligt önskade fanns när jag bodde i Umeå. Sedan blir det en tur till stadsbiblioteket, Bibliotekskafét och allt annat som jag vill visa upp för min son, även om jag inte tror han bryr sig så mycket. Men det jag mest ska göra är att supa in lite nostalgi och lite framtidstro när jag besöker denna kära stad.

6 kommentarer:

 1. Myspys! Vi ska upp i slutet av juni och då ska vi definitivt hänga på Pilgatan. Lillkillen älskar (ja ÄLSKAR) "Knacka på" så jag hoppas den blå dörren finns kvar. Du kan väl rapportera!

  SvaraRadera
 2. vad roligt att din son redan nu har litterära ambitioner, min son är fullständigt ointresserad av böcker, förutom att plocka ut mina ur bokhyllan. Men den lilla blå dörren älskade han när vi var på pilgatan, dörrar är det bästa han vet och en i hans egen höjd är ännu bättre. Han gick runt själv i det ur mysiga barnrummet och satt i den lilla gungstolen, ett riktigt bra ställe är pilgatan :) Hoppas du får en trevlig vistelse i staden, vi är tillbaka redan om en vecka igen.

  SvaraRadera
 3. Hej Lena, varje gång jag är här blir jag så nyfiken på Den svarta hunden som du har med i uppräkningen till höger. Tror du att du kommer att skriva om den nån gång? Tror du at den kan vara nåt för mig?
  Jag tycker att titeln är så fantasieggande, det var väl Churchill som började tala om den svarta hunden = hans depressioner, och så gillar jag den låten med Manic Street preachers. Men det kanske inte alls har nåt samband?
  Många frågor, sorry, men nån gång när du har tid... mellan Umeåbesöken. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag lovar dig att jag ska skriva en recension om den snarast, jag tror verkligen att den kan vara något för dig. Titeln som du skriver är tagen från Churchill, och boken handlar om författarens djupa depressioner och vägen ut ur dom. Det är en fantastisk liten kort bok, så läs den helt enkelt. Ska som sagt skriva mer om den, när tiden ges.

  SvaraRadera
 5. Vad bra! Både att du ska skriva, och att du tror den är nåt för mig.
  *väntar intresserat*

  SvaraRadera
 6. Låter trevligt, sonen har bott i Umeå över tre år och trivs.

  SvaraRadera