söndag 9 maj 2010

Bokhyllor på vift


I detta hushåll så gapar många av hyllorna i bokhyllorna tomma, det beror inte på brist på böcker, för det är mer än överfulla hyllorna några rader upp. Nej det beror på en liten marodör till son, en son som tycker sina barnböcker är föga intressanta, däremot är mammas böcker högsta prioritet. Så fort han får syn på en hylla med böcker som han når till så travar han dit med en bestämd blick och ett leende på läpparna och sedan börjar massakern. Han plockar ut den ena boken efter den andra, första tittar han på dem, kanske smakar, sedan tappar han dom i golvet och fortsätter med nästa. Och jag som är så rädd om mina böcker är inte lika glad, jag är rädd om dom och lillemans tår. Så nu så vet jag inte riktigt vad jag ska göra av alla böcker som inte har någon plats längre, kanske det här är min chans till en rensning av mina bokhyllor och kanske får några av dem lämna mitt hem, så kanske det är bra och ha en liten marodör ibland.

3 kommentarer:

 1. Jag skrattar och känner igen! Min dotter var dock inte så hemskt intresserad av att dra ut böcker, men däremot plockades cd-skivorna in och ut i flera månader. De har jag så här två år senare fortfarande inte sorterat rätt.

  Men vi lärde henne ett bok-party-trick för att imponera på folk. Jag har nämligen nästan ett helt hyllplan fullt av Shakespeare-dramer på olika språk, och de flesta av dem har bilder på dramatikern på framsidan. Dottern var enormt förtjust i den där bilden, och lärde sig snart att han hette "Shakespeare". Sen gick det alldeles utmärkt att be henne "krypa och hämta en Shakespeare-bok", och våra gäster gjorde stora ögon när hon utan att tveka kröp bort och hämtade Hamlet eller Macbeth eller så :-)

  Tyvärr har hon helt glömt bort Shakespeare just nu, men hon kan räkna till 20 på tre språk (om det är okej att hoppa över tretton och säga åtta lite där det passar), och kan dessutom svara "bajs" på vilken fråga som helst.

  SvaraRadera
 2. Tänk vad dom små liven kan lära sig, jag blev djupt imponerad av din dotter, har ännu inte lyckats lära min son något så fantastiskt :)

  Mina bokhyllor ser verkligen ut som tio resor och åtta bedrövelser, måste bara bestämma vilka böcker som ska ned i lådor och vilka som ska få stå framme. Hoppas han ska glömma bort böckerna snart, men om några månader så dimper det ju ned ett barn till och då kanske allt börjar om igen :)

  SvaraRadera