torsdag 24 februari 2011

Kanske vi ska ta tag i den här bloggen igen


Smyger till mig lite skrivtid, har både hunnit börja sakna blogg och läsandet sedan jag skrev här sist, kanske är det så att den värsta bebisbubblan har börjat spricka. Lillebror är inte så liten längre, i alla fall så känns det så för mig och storebror har vant sig vid att vara just storebror. När det kommer till läsandet så har jag väl inte gjort så många framsteg, men jag har i alla fall läst årets första bok och för mig med minimal lästid så var det stort. Och det visade sig också vara en riktigt bra bok FRÄMMANDE JORD av Jhumpa Lahiri. Åtta noveller som belyser hur det är att leva som en indisk invandrarfamilj i USA och dessa noveller växte fram så starkt och med ett gnistrande språk som grund och ett gehör för det lilla, så lämnade denna novellsamling mig med en önskan om att läsa mer av allt som kan få mig känna så här för läsningen. Så mitt motto detta år blir att verkligen välja ut böcker med omsorg, att det jag hinner läsa ska vara stor litteratur.

4 kommentarer:

 1. Nämen, hallå där! Kul att ses igen :) (ja, jag såg din kommentar i min blogg också)

  Jhumpa Lahiri är det många som gillar har jag märkt! Har inte läst något själv av henne, men hon finns med på min önskelista på Adlibris så att jag inte ska glömma bort.

  SvaraRadera
 2. Nu hoppas jag att det ska komma inlägg lite oftare :), saknar bloggen emellanåt.

  Har läst Lahiri tidigare, men den här novellsamlingen var en av dom bästa jag läst, så jag rekommenderar verkligen att läsa henne. Tyckte om hennes stilla språk och att allt skedde i det lilla.

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där att sakna bloggen, men ibland inte ha något att blogga om (eller inte hinna blogga)! Men man vill ju liksom prata med dom andra där ute! Det är i alla fall bra att man kan gå runt och titta in hos andra vid såna tillfällen!

  Gillar din strategi att välja och läsa med omsorg det du hinner. Hoppas du får tag på många godbitar.

  SvaraRadera
 4. Ann-Sofie (OOOF bok)18 april 2011 00:14

  Ja, jag håller med Vixxtoria här ovan. Man får helt enkelt gå på besök och låta sig matas med kakor (och boktips)

  SvaraRadera